A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,19 százalékkal, az S&P 500 0,27 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,29 százalékkal süllyedt a nyitást követő percekben. A befektetők kockázatvállalási hajlandósága mérséklődött, a tőzsdéken enyhe korrekció kezdődött, miután hétfőn a Hillary Clinton győzelmében bízó piacok nyolc hónapja a legnagyobb nyereséggel zártak.

Hétfőn a DJIA 2,08 százalékkal, az S&P 500 2,22 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 2,37 százalékkal emelkedett. Az olajárak lemorzsolódtak, miután Szaúd-Arábia jelezte, hogy növelni fogja termelését, ha Irán nem megy bele a termelés korlátozásába.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 22 centtel 44,67 dollárra süllyedt. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus ára 19 centtel, 45,96 dollárra ment le.

A dollár jegyzése alig változott, az euró kora délután 1,1044 dollár körül forgott. Az aranypiac a hétfői 2 százalékos esés után megszilárdult. A piacot azonban nyomják a kamatemelési várakozások, továbbá az hogy az Arany Világtanács (WGC) felmérése szerint a fogyasztói kereslet és a jegybanki vásárlások csökkenése miatt a harmadik negyedévben 10 százalékkal visszaesett a kereslet. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1280,70 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint hétfőn.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!