GBPUSD

A hétfői kereskedés emelkedési kísérlete nem volt hosszú életű: így a GBPUSD kurzusa az elmúlt napok folyamán ismét dél felé vette az irányt. Az amerikai költségvetési problémák rövid távú megoldásának lehetőségére erősödő dollár mellett a vártnál lényegesen gyengébb brit ipari termelési statisztikák vetették vissza a devizapárt; azonban a font-spekulánsok alighanem a hét negyedik napján sem maradnak majd fontos események nélkül.

Csütörtökön a Bank of England kamat-meghatározó ülésére koncentrálhatnak a befektetők: bár az előzetes várakozások alapján erősen valószínű, hogy a brit jegybankárok a 0,5%-os irányadó ráta mellett a kötvényvásárlások keretösszegén sem változtatnak majd; így a kamatdöntés mellett közzétett esetleges jegybanki közlemény bírhat piacmozgató hatással; míg a devizapár számára szintén kiemelt jelentőségű lehet bármilyen, az amerikai adósságplafon lehetséges megemelésére vonatkozó hír is.

A GBPUSD kurzusa az emelkedő csatorna alsó trendvonalának letörése után ismét megkísérelte visszatesztelni azt: így míg felfelé első körben a 21-napos mozgó, majd az 1,6160-as szintre érdemes figyelnünk; a folytatódó negatív korrekció esetében az 1,5915-1,5885-ös zónából lefelé kilépve az 50-napos mozgó-, valamint az 1,5750-es támasz felé vehetné az irányt az árfolyam.

GBPUSD
Kép: Admiral Markets

AUDUSD

Az amerikai dollár mérsékelt erősödése mellett felemás ausztrál foglalkoztatottsági statisztikák mutatták az utat a szigetország fizetőeszköze számára a csütörtöki kereskedés első felében: bár az ausztrál munkanélküliségi ráta szeptemberben 5,8%-ról 5,6%-ra süllyedt, a foglalkoztatottság bővülése elmaradt az előzetes piaci várakozásoktól.

A szeptember második felében kezdődött pozitív korrekciót követően egyelőre elfogyni látszott a vételi erő, így amennyiben a kurzus a sáv közepéről ismét a 21-napos mozgó alá süllyedne, abban az esetben újra a 0,93-os támasz tesztelése következhetne. Felfelé mindemellett továbbra is a 0,95-0,9528-as zóna állhat majd a vevők útjába.

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

EURNOK

Jelentős gyengüléssel indította a napot a korona az euróval szemben, miután a szeptemberben a vártnál nagyobbat fékező infláció hatására ismét felerősödtek a norvég jegybank lehetséges kamatcsökkentésével kapcsolatos befektetői várakozások.

A trend továbbra is felfelé mutat, így az EURNOK kurzusa a 8,1656 szint leküzdése után tovább kapaszkodhat felfelé; míg a következő -heti bázison is meghatározó- ellenállást a 8,2240-es szint jelenthetné a devizapár számára.

EURNOK
Kép: Admiral Markets

GBPUSD, AUDUSD, EURNOK - technikai elemzés 2013.10.10.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!