Gyengüléssel zárt Ázsia

Mínuszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind esésben vannak.
Szabó Dániel, 2018. február 28. szerda, 07:56
Fotó: Shutterstock

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 1,38 százalék gyengüléssel, 22 080,50 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 1,06 százalékkal süllyedt.

A már bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,68 százalék mínuszban fejezet be a napot, a tajvani börzén szerdán nem volt kereskedés.

A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 1,33 százalékos, a sanghaji 0,46 százalékos, a szöuli pedig 1 százalékos mínuszban állt.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 29 cent (0,44 százalék) csökkenéssel 66,23 dolláron állt.

Kedden a vezető New York-i indexek is estek.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK