Gyengüléssel zárt Nyugat-Európa

Gyengüléssel zártak szerdán a főbb nyugat-európai értéktőzsdék.
MTI, 2016. november 2. szerda, 18:15
Fotó: Reuters

A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 1,47 százalékkal, a londoni FTSE-100 1,02 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,27 százalékkal esett.

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 1,13 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 1,27 százalékkal csökkent.

Tovább javult, 2014 eleje óta a legerősebb növekedést mutatta októberben az euróövezet feldolgozóiparának teljesítménye, de ennek a hírnek a kedvező hatását kioltotta, hogy ismét kétesélyessé vált az amerikai elnökválasztás. A többnyire Hillary Clintonnal rokonszenvező részvénypiacokat világszerte megterheli, hogy a demokrata elnökjelölt mail-ügye miatt szorosabbá vált a verseny Clinton és Donald Trump között, sőt néhány közvéleménykutató intézet szerint Trump 1-2 százalékponttal vezet.

A befektetők az amerikai tartalékbank monetáris politikai döntéshozó testületének határozatát várják, amelyet este hoznak nyilvánosságra. Teljesen valószínűtlen, hogy a Fed néhány nappal az elnökválasztás előtt hozzányúlna a kamatokhoz, annak azonban már közel 80 százalék esélyt adnak, hogy a bank decemberben egy év után ismét fölemeli az irányadó kamatot.

Kedden eséssel zártak a vezető európai tőzsdék. A DAX-30 1,30 százalékkal, az FTSE-100 0,53 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,86 százalékkal csökkent. Az EuroStoxx50 1,05 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 1,04 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK