Gyengüléssel zárt Nyugat-Európa

Gyengüléssel zártak szerdán a főbb nyugat-európai értéktőzsdék - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 25. szerda, 18:40
Fotó: Reuters

Az euróövezeti piacokat most nem elsősorban a Madrid és a katalán regionális kormányzat közti feszültség kiéleződése, hanem ellenkezőleg, enyhülése viselte meg. Ez erősítette az eurót, megdrágítva az eurózóna vállalatainak exportját az övezeten kívülre. Londont sajátságos módon egy jó makroadat nyomta le, a GDP vártnál gyorsabb növekedése valószínűbbé teszi, hogy a Bank of England novemberben emeli az irányadó kamatot, rontva a részvénybefektetések vonzerejét.

A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 0,49 százalékkal, a londoni FTSE-100 1,03 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,37 százalékkal esett

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,58 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,66 százalékkal csökkent.

Kedden minimális erősödéssel zártak a vezető európai tőzsdék. A DAX-30 0,08 százalékkal, az FTSE-100 0,03 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,15 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK