Gyengüléssel zártak a nyugat-európai piacok

Gyengüléssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön, miután a kőolaj ára idei mélypontra esett, a tengerentúli tőzsdemutatók pedig mind egy százalékot meghaladó mínuszban álltak - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. február 8. csütörtök, 18:24
Fotó: Reuters

A londoni FTSE100 index 1,44 százalék, a párizsi CAC40 mutató 1,98 százalék, a frankfurti értéktőzsde DAX indexe pedig 2,62 százalék gyengüléssel fejezte be a napot.

Csütörtökön az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 2,70 százalék gyengüléssel, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 1,89 százalék csökkenéssel zárt.

Az európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 93 cent (1,43 százalék) csökkenéssel 64,58 dolláron állt.

New Yorkban a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,70 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 1,62 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index pedig 1,42 százalék gyengülést jelzett az európai tőzsdék zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK