Gyengüléssel zártak az európai indexek

Az európai tőzsdemutatók emelkedéssel nyitottak, ám a tengerentúli futures indexek gyengülése láttán, illetve az Autonomy Corp. bejelentése nyomán lefelé tartó technológiai papírok miatt esésbe fordultak. Az FTSE 5 601,50 ponton (-0,36 %), a CAC-40 5 139,71-en (-0,37 %), a DAX pedig 5 698,88-on (-1,29 %) zárt.
Ádám Viktor, 2001. április 6. péntek, 20:19
Fotó:

A brit Autonomy szoftvergyártó közölte, hogy első negyedévi forgalma elmarad a prognosztizálttól. A frankfurti börzén az Allianz ismét a vesztes oldalra került - a háttérben továbbra is a Dresdner felvásárlását kísérő aggodalmak álltak. A tech-szektorban üdítő kivételként hatott az Infineon chipgyártó előrejelzése, mely szerint a memória-áramkörök piacán végre javulás várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK