Gyengülgetett a forint

Szűk sávban kismértékben gyengült kedden a forint a bankközi devizapiacon, ahol egyrészt a Fed-kamatdöntés, másrészt a hazai hosszú hétvége előtti kivárás volt a meghatározó.
NAPI Online, 2007. október 30. kedd, 16:33
Fotó:

Az euró egysége 251 forint körül nyitott, de és a nap folyamán sem mozdult el érdemben, így 250,80-251,20 között ingadozott a kurzus.

A zloty és a szlovák korona visszafogott gyengülésétől a forint nem tudta függetleníteni magát, hiszen még a hétfői MNB-kamattartás után sem erősödött érdemben.

Az amerikai fizetőeszköz olcsóbb lett: ahogyan az euró jegyzése 1,4430 dollárra emelkedett, úgy csökkent a zöldhasú forintkurzusa a 174-es szintre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK