Gyengülni kezdett a rubel, miután bebizonyosodott, Navalnijt megmérgezték

Gyengülni kezdett a rubel a német kormánynak arra a szerdai bejelentésére, hogy a Novicsok elnevezésű harci idegmérgek csoportjába tartozó anyagot mutattak ki Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék vezérének szervezetében - írja az MTI a Reutersra hivatkozva.
Domokos Erika, 2020. szeptember 2. szerda, 17:57
Fotó: Getty Images

A német szövetségi kormány közlése szerint a német hadsereg (Bundeswehr) egy különleges laboratóriumában végzett vizsgálat eredménye alapján nem fér kétség ahhoz, hogy az orosz ellenzék vezérét megmérgezték.

A rubel minimális gyengüléssel indította a napot a dollárral szemben, de a német bejelentésre az orosz fizetőeszköz jegyzése lejtmenetbe került, 2,4 százalékkal, 75,30-ra esett a dollárhoz viszonyítva röviddel 16 óra 30 perc előtt.

Az euróval szemben 1,5 százalékkal, 88,93-ra süllyedt a rubel.

A moszkvai tőzsde dollárban számított RTS-indexe 2,3 százalékos mínuszt mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK