A délelőtti kereskedést nagy forgalom, likvid piac és élénk külföldi részvétel jellemezte. A vártnál kedvezőbb fizetési mérleg adatok hatására a forint erősen, 12,13 százalékon nyitott, ám a zloty gyengülése ezúttal kedvezőtlenül hatott a magyar valuta piacára is. A kereskedők szerint a külföldiek főleg az árfolyamingadozásokat kihasználó spekulatív ügyleteket kötöttek. Délután alábbhagyott a kereskedési kedv, a megkötött néhány üzlet nem változtatott számottevően az árakon. Az eurót késő délután 243,80/244,00 forinton jegyezték, a dollár pedig 282,10/50 forinton állt. Az overnight forintpiacon csendes kereskedésben a kamatok 9,0 és 9,2 százalék között mozogtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!