A forint 0,6 százalékkal, a lengyel zloty 0,5 százalékkal, a cseh korona pedig 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben hétfőn. A forint és a zloty hétfő esti árfolyama egyaránt 1,3 százalékkal áll gyengébben az euróval szemben az egy héttel korábbinál.

Az eurót este hét órakor 350,27 forinton jegyezték a kora reggeli 348,20 forint után. A dollár jegyzése a kora reggeli 287,72 forintról 288,90 forintra, a svájci franké pedig 320,06 forintról 321,24 forintra emelkedett este hét órára.

Hétfő esti jegyzésén a forint az euróval szemben három héttel korábbi, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig négy héttel korábbi szintre tért vissza.

Hó eleji árfolyamánál a forint az euróval szemben 0,9 százalékkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig 1,7 százalékkal áll gyengébben.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 3,4 százalékkal, a dollárral szemben 2,7 százalékkal, a svájci frankkal szemben 4,2 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!