Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euró/forint kurzusa kedden 316,34 és 318,78 forint közötti sávban mozgott. Az MNB kamatdöntésének ismertetése után az euró csúcsa 318,78 forint volt. A devizapár kurzusa este visszább húzódott, este fél hét körül 317,95 forint körül alakult az euró jegyzése, ami nagyjából a kora reggeli árfolyamnak felel meg.

A dollárral szemben a magyar deviza 267,48 és 270,74 forintos sávban mozgott, este a zöldhasú egységéért 269,87 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon, ami 0,1 százalékos gyengülésnek felel meg.

A svájci frankkal szemben 0,5 százalékot gyengült estére a forint, miután a devizapár kurzusa nap közben megjárta a 268,86 és a 272,71 forintos sávot. A jegyzés estére 271,81 forint körül mozgott.

Kedd estére a dollár 0,1 százalékkal járt erősebb szinten az euróval szemben, ami  1,1785 dolláros euróárfolyamot jelentett.

Ütötték a magyar állampapírokat

Kedden folytatódott az utóbbi hetek intenzív hozamemelkedése a magyar állampapírpiacon, az összes futamidőn emelkedtek a referenciahozamok. A legnagyobb mértékben a tízéves jegyzés ugrott meg 11 bázisponttal 3,18 százalékra, ami tavaly július óta a legmagasabb értéknek számít. A magyar állampapírok gyengélkedése azért is meglepő, mert a tízéves lengyel hozam például csökkent kedden - írja a Portfolio.hu.

Az olaszokat sem kímélték

A 10 éves olasz állampapírok hozamfelára is megugrott kedden a megfelelő német kötvények hozamához képest, miután sajtóértesülések szerint Paolo Savona euroszkeptikus közgazdász lenne az új olasz gazdasági miniszter. Savona kinevezéséről szóló jelentések megjelenése után 7 bázisponttal 180 bázispontra emelkedett a 10 éves olasz papírok némethez képesti felára a Portfolio.hu szerint.

Képünk forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!