Gyengült a forint szerdán

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. október 17. szerda, 19:30
Fotó: Reuters

Az euróval szemben a forint csak minimális mértékben gyengült, a jegyzése a kora reggeli 321,90 forintról 322,06 forintra emelkedett este hét órára.

A dollárt és a svájci frankot szintén magasabban jegyezték estére, a dollár jegyzése 278,30-ról 279,16 forintra, a svájci franké 280,80 forintról 281,23-ra ment fel.

A forint kedden kéthavi csúcsra, 322 forint alatti eurójegyzésre erősödött, miután a Magyar Nemzeti Bank bejelentette: tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, ezzel az aranykészlet nagyságát a 70 évvel ezelőtti historikus szintre emelte.

A hónapot az euró 323 forintos jegyzésen kezdte, de árfolyama a múlt héten 326 közelébe is emelkedett. Idei legmagasabb árfolyamát júliusban állította be az euró, akkor 330 forint felett is járt.

A kép forrása: Reuters.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK