A dollár 228,15 forintot ért a szerda délutáni 227,64 forint után, a svájci frankért 237,88 forintot kértek. Az euró/dollár kurzusa 1,2528-nál, azaz szinte a szerdai késő délutáni szintnél jár.

A piacok ma elsősorban az Európai Központi Bank (ECB) kamatdöntésére figyelnek. Az általános várakozás szerint az ECB leszállítja az irányadó kamatot, és egyes vélemények szerint más likviditásnövelő intézkedéseket - például az úgynevezett hosszú távú refinanszírozási műveletek (LTRO) kibővítését - is bejelent az euróövezeti jegybank. A piacok 25 bázispontos csökkentést már be is áraztak piaci hírek szerint.

Amennyiben viszont az ECB lépései csalódást keltenek a befektetők körében, gyengülésnek indulhat az euró, és magával húzhatja a régiós valutákat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!