Gyengült kedden a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden a bankközi devizapiacon.
Rácz Gergő, 2021. február 16. kedd, 19:20
Fotó: Getty Images

Az euró jegyzése a kora reggeli 357,34 forintról 358,93 forintra emelkedett este fél hétre - írja az MTI.

A dollárt 294,45 forint után 296,54 forinton jegyezték estére, a svájci frank jegyzése pedig 331,20 forintról 332,10 forintra ment fel.

A hónap eleje óta a forint az euróval és a svájci frankkal szemben 0,5 százalékkal, a dollárral szemben pedig 0,7 százalékkal gyengült.

Az elmúlt év utolsó napján tartott árfolyamánál a forint az euróval szemben 1,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 1,3 százalékkal áll erősebben, míg a dollárral szemben nagyjából változatlan szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK