Az euró jegyzése a kora reggeli 365,91 forintról este hat órára 364,18 forintra csökkent. A dollárt a reggeli 321,45 forintról 321,17 forintra, a svájci franké pedig 347,86 forintról 345,57 forintra csökkent estére.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 30 bázisponttal 2,10 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak, bár elemzői értékelések szerint voltak szép számmal olyan piaci szereplők is, akik az inflációs adatok tükrében nagyobb emelésre számítottak - írja az MTI.

Az euró árfolyama a kora délutáni 364 forint közeli jegyzésről 366,89 forintig szökött fel közvetlenül a kamatemelés bejelentése után. A forint ezzel 0,6 százaléknyira közelítette meg idei leggyengébb árfolyamát, a március 18-án kialakult 369,20 forintos eurójegyzést.

A dollár jegyzése a kamatemelés bejelentését követően egészen 323,15 forintig ment fel, ami a dollár idei legerősebb jegyzése lett. A svájci frank legmagasabb jegyzése kedden 348,48 forinton volt, közvetlenül a forint hétfőn elért idei árfolyammélypontja, a frank 348,69 forintos jegyzése közelében.

Kedd esti jegyzésén a forint 1,2 százalékkal áll gyengébben az euróval szemben a hó eleji és 0,4 százalékkal gyengébben az év eleji árfolyamánál. A lengyel zloty a hónap eleje 0,8 százalékkal gyengült az euróval szemben, az év eleje óta pedig 1,9 százalékkal. A cseh korona a hónap eleje óta 1,7 százalékkal, az év eleje óta 3,8 százalékkal erősödött az euróval szemben. A román lej árfolyama nagyjából megfelel a hó elejinek, de 1,7 százalékkal áll gyengébben az év elejinél.

A forint kedd esti jegyzésén a dollárral szemben november eleje óta 3,2 százalékot, az év eleje óta 8,2 százalékot veszített. A svájci frankkal szemben 1,7 százalékkal gyengült a hónap és 3,0 százalékkal az év eleje óta.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!