A reggeli, 262,50 körüli szintekhez képest délelőtt bő 2 forinttal drágult az euró a bankközi devizapiacon, de tíz óra után már 264 körül járt az árfolyam, ami 1 forinttal múlja felül a csütörtök délután feljegyzettet. Eközben a dollár egysége 198,40, a svájci franké 168,90 forintnál járt.

A hazai deviza nincs egyedül, gyengült a lengyel és a cseh fizetőeszköz is: az euró zlotykurzusa a Bloomberg adatai szerint 3,97 felett is megfordult, míg koronában mérve a 26-os szint fölé nézett be.

Az amerikai deviza ugyanakkor valamelyest erősödött, a tegnap este óta 1,33-1,34 között ingadozó euró/dollár-kurzus az 1,3250-es szinthez is közel került.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!