Gyengült a forint

A főbb devizákkal szemben erősödő dollár és gyengülő euró árfolyamot követve tovább gyengült a forint: tíz óra körül az eurót 275,28 forinton jegyezték.
NAPI, 2010. november 9. kedd, 10:22
Fotó:

A forint az euró/dollár mozgását követte, amelyre részben az ismét előtérbe kerülő európai adósságválság miatti aggodalmak, és kis részben a hétfői magyar költségvetésről adott minisztériumi tájékoztató volt hatással - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzeltkötője.

A dollár erősödésével párhuzamosan a térségbeli devizák is gyengültek, a forint ugyanakkor kissé alulteljesítő régiós társaival szemben. A Commerzbank trédere szerint az euró/forint kurzusa kedden 275 és 277 közötti sávban mozoghat.

A forint a dollárral szemben is tovább gyengült: a zöldhasú jegyzése 198,79 forint volt délelőtt 1,3850 dolláros euróárfolyam mellett.

A svájci frankot 206,70 forinton jegyezték a hétfő esti 203,83 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK