A reggelt még erősödéssel kezdte a forint, hiszen az euróval szemben péntek esti 281,5-ös szintről 281-re erősödött. Ekkor még úgy tűnt, hogy akár jól is zárulhat a nap, hiszen német parlament nagy többséggel jóváhagyta a második görög mentőcsomagot, ám később, részben a rossz amerikai makroadatok hatására gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz.

Már ekkor megpróbálta áttörni a 282-es szintet az euróval szemben, ám először még visszapattant, később azonban átlépte ezt a határt és onnan már folyamatos volt a gyengülés - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője. A régióban körülnézve a lengyel z³oty hasonló utat járt be, mint a hazai fizetőeszköz, azonban a román lej és a cseh korona már erősödni tudott. Mindezeknek megfelelően délután fél öt körül egy euróért 282,35, egy dollárért 216,45, egy svájci frankért 233,7, japán jenért pedig 2,63 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!