Gyengült a forint

A forint háromnegyed egy körül a 289 forint körüli szintekig gyengült a kora délelőtti 288 forintról az euróval szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2013. május 29. szerda, 12:54

A magyar deviza a főbb devizákkal szemben folytatta a gyengülést a kora délelőtti szintekről. Az euróval szemben háromnegyed egy körül 288,88 forintnál járt, a dollárt 223,73, míg a svájci frankot 230,81 forinton jegyezték. Az euró szintén gyengült a dollárral szemben, a kora délelőtti 1,2868-ról 1,29 fölé emelkedett a devizapár kurzusa.

Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztos Twitteren közölte: az Európai Bizottság Magyarország túlzottdeficit-eljárásának megszüntetését javasolja.

Piaci elemzők reggeli kommentjükben nem valószínűsítettek jelentős devizapiaci reakciót a bizottság kedvező döntésére, miután szerintük a piac már beárazta a döntést. A kismértékű gyengülés inkább az elmúlt időszak forinterősödését követő korrekció eredménye lehet.

Az Európai Bizottság 14:00 órakor ismerteti az országspecifikus ajánlásait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkitaati, 2013.05.29 13:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html