Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eurót délután négy órakor 305,66 forinton jegyezték, szemben a kora reggeli 305,11 és az előző esti 304,62 forinttal.
Délutánig az euró árfolyama fél százalékpont széles sávban, 304,34 és 305,84 forint között alakult. A dollár jegyzése a kora reggeli 221,23 forintról 221,31-re, a svájci franké 250,31-ről 251,03 forintra, a japán jené pedig 2,1677 forintról 2,1714 forintra változott délután négy órára.

A forint délelőtt a külkereskedelmi mérlegadatra és a pozitív értékpapírpiaci hangulatot követve 304-es eurójegyzés közelébe erősödött.

A KSH előzetes adatai szerint februárban tovább nőtt a magyar külkereskedelmi mérleg többlete 766 millió euróra emelkedett és 118 millióval haladta meg a tavaly februárit.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa március 25-i kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint a végéhez közelít a kamatcsökkentési ciklus, illetve a külső feltételek romlása esetén el is érte azt

A monetáris tanács megállapította, hogy a legutóbbi csökkentéssel az alapkamat érdemben megközelítette azt a szintet, amely az inflációs cél középtávú elérését és a reálgazdaság ennek megfelelő mértékű ösztönzését biztosítja. A nemzetközi pénzpiaci környezet jelentős romlása esetén a tanács már nem lát lehetőséget a kamatcsökkentési ciklus folytatására. A tanács két tagjának véleménye szerint már elérték a kamatcsökkentési ciklus alját. Szerdán az euró erősödött, jegyzése a kora reggeli 1,3791 dollárról 1,3811 dollárra emelkedett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!