Gyengült a forint

Gyengült délelőtt a forint a főbb devizákkal szemben, jelentősebb mértékben az euróval és a svájci frankkal szemben mozdult ki a magyar deviza.
Napi.hu, 2015. május 7. csütörtök, 12:14
Fotó: Reuters

Az euróval szemben délelőtt 307,50 forintig ment el a forint, dél előtt néhány perccel ehhez képest 306,82 forinton jegyezték a közös európai pénzt. A dollárért 0,2 százalékkal kellett többet fizetni, mint szerda délután. A dollárért 269,74 forintot kértek a bankközi devizapiacon. A svájci frankkal gyengült a legjelentősebben a magyar deviza, az árfolyam 1,2 százalékkal jár a szerdai késő délutáni szintek felett, délelőtt 297,81-ig szaladt el a devizapár kurzusa.

Eközben a közös európai deviza - 0,3 százalékos gyengülés után - 1,1373 dollárt ért. Az euró/svájci frank jegyzése 1,0322-es árfolyamnál járt, azaz az európai devizával szemben 0,7 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK