Gyengült a forint

Gyengült a forint hétfő estére a nemzetközi devizapiacon.
MTI, 2016. február 8. hétfő, 19:07
Fotó: Napi.hu

Az eurót kora este 310,51 forinton jegyezték a reggeli 309,28 forinttal szemben. A dollár 277,70 forintról 278,22 forintra, a svájci frank pedig 279,34 forintról 281,23 forintra erősödött.

A forint szilárdan kezdett, majd rövid időre további lendületet kapott, miután a KSH közétette, hogy tavaly rekordot döntött a külkereskedelmi aktívum, kétszeresen meghaladva az elemzői várakozásokat. Később azonban gyengülni kezdett, miután az európai és az amerikai tőzsdéken végigsöprő eladási hullám nyomán előtérbe került a kockázatkerülés a devizapiacokon. Mindamellett elemzők szerint a forintnak támaszt jelent a várhatóan a GDP 5 százalékát elérő fizetési mérleg aktívum és a nemzetközi kamatkörnyezetben viszonylag magasnak számító hozamszint.

A régiós devizák közül a lengyel zloty 0,96 százalékkal gyengült, a cseh korona viszont 0,07 százalékkal erősödött az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK