Gyengült a forint

A hét utolsó napján gyengült a forint a főbb devizákkal szemben.
Napi.hu, 2016. október 21. péntek, 20:44
Fotó: Reuters

A magyar fizetőeszköz az euróval szemben 308 forint felett, 308,34 forintos euróárfolyammal zárta a hetet. A dollárral szemben szintén egész nap gyengült, a nap végére 0,9 százalékkal került többe a zöldhasú egysége a csütörtöki késő délutáni árfolyamhoz képest, azaz 283,73 forintnál járt este a jegyzés. A svájci frankért 285,27 forintot kellett adni péntek este, ami 0,7 százalékkal magasabb szintet jelent a csütörtökihez képest. Pénteken a dollár egész nap erősödött az euróval szemben, estére a devizapár kurzusa 1,0868-nál járt. A dollárerősödés mögött egyes vélemények szerint az állhat, hogy a piac egyre inkább valószínűsít egy decemberi Fed kamatemelést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK