Gyengült a forint a bankközin

Szerdán markánsan gyengébben nyitott a forint a bankközi devizapiacon: az euróval 266,50/80 forinton kereskedtek, több mint két forinttal magasabban a keddi 264,30/40 forintnál. A gyengülés már éjszaka bekövetkezett.
NAPI Online, 2006. április 5. szerda, 09:59
Fotó:

Kereskedők szerint a range technikailag addig fog megmaradni, amíg nem teszteli a 268-as szintet. A forintgyengülésre az euróerősödési rally hullám is rásegített, másrészt a lengyel belpolitikai bizonytalanság miatt kialakuló zlotygyengülés sem kedvezett a forintnak. A lengyel parlament feloszlatásáról csütörtökön szavaznak, addig a zloty gyengülésével együtt a forint romlása várható - vélik a piacon.

A dollár erősödött a nemzetközi piacokon, Budapesten reggel 216,70/217,00 forinton jegyezték, egy forinttal a keddi 215,70/216,00 forint felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK