Gyengült a forint a bankközin, rekordmélységben a dollár

Csendes kereskedést követően 12,17 százalékon zárt a forint az árfolyamsáv erős oldalán, 17 bázisponttal gyengébb helyzetben, mint hétfőn. Ez 242,50/60 forintos euróárfolyamot jelentett, ám késő délutánra kissé erősödött a magyar fizetőeszköz pozíciója, vagyis az euró közelebb került a 242 forintos szinthez.
Ádám Viktor, 2002. június 4. kedd, 17:34

A kereskedés intenzitására ma is a londoni szünnap nyomta rá bélyegét, a forgalom alacsony maradt, a külföldi bankok jobbára távol maradtak a devizapiactól.
A dollár 16 havi mélypontjára zuhant a nemzetközi piacokon, s ennek következtében a budapesti piacon délelőtt 256,30 forintig zuhant az amerikai valuta jegyzése, s onnan tért vissza 257 forint fölé.
Az MTI tudósítása szerint az overnight piacon alig változtak az árak, a csekély forgalom 8,70/90 százalékon bonyolódott le. A bankközi piacon a rövid lejáratra kialakult 9 százalék körüli kamatok csaknem megegyeznek a jegybank kéthetes betéti kamatával. Ez a magyarázata annak, hogy a bankok a lejáró 155,11 milliárd forintnál alig többet, 155,44 milliárd forintot helyeztek el kedden a jegybankhoz kéthétre. A hosszabb lejáratokon a külföldi befektetők hiánya miatt alig volt érdeklődés, az árak a hétfői szintjükön maradtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK