Gyengült a forint - az MNB-re várnak a befektetők

A bankközi devizapiacon az MNB hétfői kamatdöntésére várnak a befektetők.
NAPI Online, 2008. február 22. péntek, 10:54
Fotó:

Az euró árfolyama 265,20 forintra emelkedett a csütörtök esti 264,30 forintról. A mozgás mögött nincs nagy forgalom, az árfolyam az elmúlt napokra jellemző 264-267 forintos kereskedési sávon belül mozog, a befektetők pedig már a hétfői kamatdöntésre készülnek - mondta az ING devizakereskedője.

A szakember hangsúlyozza, hogy a jegybanki döntéshozók nehéz helyzetben vannak. Egy kamatemelés - főleg egy 25 bázispontos - szerinte ugyanakkor olaj lenne a tűzre, és a középtávon további forintgyengülést eredményezne. Ha a befektetők látják, hogy ki lehet kényszeríteni a kamatemelést, akkor vélhetően tovább adnák a forintot.

A dollárt 179 forinton jegyezték, szemben a tegnapi 178,30 forinttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK