Gyengült a forint, de ki köt vele üzletet?

Minimális forgalom mellett gyengült a hazai fizetőeszköz árfolyama a bankközi devizapiacon. A befektetők, úgy tűnik, az új év kezdete előtt már nem szívesen kötnek üzletet.
Kummer Krisztián, 2004. december 21. kedd, 16:54
Fotó:

A régió devizáinak gyengülésével párhuzamosan a forint kurzusa is mérséklődött a bankközi devizapiacon, a forgalom azonban minimális volt. A befektetőkön már eluralkodott az ilyenkor szokásos karácsony hangulat, így alig néhány kötés nyomán alakult ki délutánra a 245,40/60 forintos eurószint, mely körülbelül fél forinttal volt drágább az egy nappal korábbi kurzusnál. Az euró/dollár jegyzés némileg csökkent, kedd délután 1,3362-n állt a mutató, így a zöldhasú drágult valamelyest a hazai fizetőeszközzel szemben: az árfolyam 183,70/90-ra nőtt, a hétfői 183 alatti szintekhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK