Szerda délutánra 292,50 forintig erősödött az euró, ami 0,8 százalékos izmosodást jelentett egyetlen nap alatt. A forint gynegülésének a hátterében a nemzetközi hangulat romlása állt. Ugyanakkor dráma nincse, ahogyan Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője fogalmazott: Nem érkezett komolyabb markáns hír, ami mostanában képes lett volna új pályára állítani az euró/forint árfolyamát. Napok óta 290 körül stagnál a kurzus, és a mai nap sem volt kivétel az utóbbi időszak oldalazó mozgását tekintve. Vannak apró pozitív jelek a globális növekedést illetően, de sok a bizonytalanságra utaló jel is, elég csak Portugáliát, vagy az olajár emelkedését említeni. Magyarországot tekintve az IMF-el való együttműködés a legfontosabb kérdés, de ezzel kapcsolatban egyelőre nincs újabb releváns információ, ezért a következő napokra is a 290 körüli, tágabb perspektívából nézve a 288- 293 közötti árfolyamok várhatóak - véli Karsai.

Egy frankért délután 242,50 forintot kellett adni, míg a dollár egysége 221,50 volt, ami 1 százalékkal magasabb az előző napinál. Ez annak tudható be, hogy a dollár egy picit erősödött az euróval szemben, ez a keresztárfolyam 1,319 környékén állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!