Gyengült a forint, főleg a frankkal szemben

A széles sávban mozgó euró/dollárt követve gyengült a forint az euróval szemben kedden.
Deák Bálint, 2011. május 3. kedd, 16:40
Fotó:

Csökkent a kockázatvállalási kedv a világban a hét második napján, ami meglátszott a forint árfolyamán is. A magyar deviza az euróval szemben 264 forintról 266 forintra gyengült, és a nap végén is e szinttel küzdött. A forint részben az euró/dollár keresztárfolyam mozgását követte, amely az 1,48 feletti szintekről 1,476 közelébe erősödött délután 2 óra környékére.

Délután fél öt előtt azonban már ismét 1,482 környékén forgott a devizapár, és vélhetően itt is marad a csütörtöki uniós kamatdöntésig, illetve az azt követő kommentárig - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank elemzője.

A szakértő szerint a forint az elkövetkező időszakban sem lép ki a 263 és 267 forint közötti szintekről az euróval szemben, csak akkor, ha valamilyen nagyon rossz hír lát napvilágot Magyarországról.

A svájci frank a 208 forintot közelítette a nap végén, míg a dollárért 179 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK