Reggel 255,50 forintról indult az euró, onnan, ahol pénteken befejezte a kereskedést. A délelőtt során gyakorlatilag nem történt semmi érdekes, később azonban néhány befektető által végrehajtott euróvételi tranzakció elmozdította a kurzust, ezek eredményeként délután már 256,30 forintot ért a közös európai deviza. A dollár napon belül izmosodott a magyar fizetőeszközhöz képest, a délutáni 192,70-es jegyzés fél forinttal haladja meg a nyitás utáni szintet, ugyanakkor megegyezik a pénteki délutáni árfolyammal. Geszti Pál, az ING szakértője a devizapiaci mozgásokat kommentálva elmondta, hogy az elmúlt napokhoz hasonlóan minimális volt a forgalom. A december általában nyugodt telik, komolyabb forgalom és elmozdulás nélkül zajlik a hónap. A befektetők már gyakorlatilag lezárták az évüket, jelentősebb tranzakciókba nem vágnak bele. (A szakértő megjegyezte, hogy azért volt már példa viharos decemberre is, de nem az a megszokott.) Ha az árfolyam szempontjából jelentős hír nem jelenik meg, akkor az év végéig 255-258 forint között mozoghat majd az euró árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!