Tegnap este - a hazai piaczárás után szokásos nulla likviditás mellett - 251,50 forint közelébe szaladt fel az euró jegyzése, hogy azután ma délelőtt a szerda délutáninak megfelelő, 250,30/50-es szintre korrigáljon - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Geszti Pál szerint érdemi forgalom és egyértelmű irány nélkül zajlik a kereskedés, forintspecifikus hírek híján a piaci szereplők a lengyel zlotyval és a török lírával kapcsolatos eseményekben keresnek kapaszkodót. (A török fizetőeszköz a tegnap reggeli szintekhez képest erősödött a dollárral szemben, a keresztárfolyam 1,2150 feletti magasságokból 1,20 alá került, majd 1,2040-re emelkedett.) A szakember hozzátette: kapkodás érzékelhető, így az euró jegyzése bármerre elmozdulhat - lefelé a 248,70 forintnál lévő támasz szabhat határt. A dollár gyengült az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,4250-ig szaladt fel, így a zöldhasú forintjegyzése 176 alá került. Délelőtt a svájci frank középárfolyama 150 forint közelében járt a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!