Gyengült a forint kedd estére

Gyengült a forint kedden a bankközi devizapiacon elsősorban a dollárral és a svájci frankkal szemben, míg az euróval szemben alig változott a jegyzés - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 22. kedd, 19:58
Fotó: Istockphoto

Az eurót a kora reggeli 303,27 forint után este hét órakor 303,32 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon. A dollár jegyzése 256,85 forintról 257,88-ra, a svájci franké pedig 266,56 forintról 266,82 forintra emelkedett.

Az euró kedden gyengült az euróövezet vártnál rosszabb augusztusi gazdasági hangulatindexe miatt. A dollár eközben erősödött a jegybankelnökök hét végi Jackson Hole-i találkozóját megelőző devizapiaci pozíció rendezés következtében: az euró árfolyama a kora reggeli 1,1805 dollárról 1,1763 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK