Az euróért 281,60 forintot kértek péntek délután a bankközi piacon; a jegyzés a reggeli 279 körüli szintekről napközben egészen 282,50-ig is felfutott. A hazai deviza 0,7 százalékos gyengülése nem volt egyedülálló a térségben, hiszen a zloty az euróval szemben 0,9 százalékot veszített értékéből, ezzel heti mérlege is negatívba fordult. Az EUR/PLN keresztárfolyama 4,105-re emelkedett, míg a közös devizáért 25,42 koronát kértek, ezzel a cseh deviza ismét a legstabilabb teljesítményt nyújtotta térségben.

A vártnál gyengébb amerikai makroadatok ellenére is elpárolgott az euró dollárral szemben napközben felhalmozott előnye, devizák keresztárfolyama 1,2930-ra csökkent az 1,3 feletti napi maximumértékről, így az euró mindössze 0,1 százalékot őrzött meg előnyéből.

A hazai devizával szembeni közel 1 százalékot erősödött a dollár, így a zöldhasúért péntek délután 218 forintot kértek, ami töb mint 15 százalékos dollárerősödést jelent az elmúlt 12 hónap során. A svájci frank 208,20 forintot ért - az elmúlt három hónap során az alpesi deviza több mint 13 százalékkal értékelődött fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!