Az eurót 290,39 forinton jegyezték csütörtök reggel nem sokkal hét óra után a szerda esti 289,90 forint körüli jegyzések után.

Az euró dollárárfolyama csütörtök reggelre esett: az esti 1,345 dollár körüli szintek után 1,3434 dolláron jegyezték reggel az európai közös fizetőeszközt.

Az amerikai dollár 216,16 forint volt reggel az esti 215,60 forint alatti jegyzést követően.

A frankot 235,51 forinton jegyezték reggel hét óra után, magasabb árfolyamon az esti 235 forintos szintnél.

A japán jen 2,3102 forint volt reggel az előző esti 2,305 forintot követően.

A legfontosabb régiós devizák közül a cseh korona kissé gyengült, a lengyel zloty pedig erősödött éjjel az euróhoz képest. Reggel az eurót 25,389 koronán, illetve 4,1558 zlotyn jegyezték.

A csütörtöki kereskedési napot elsősorban az európai negyedik negyedévi GDP-adatok befolyásolhatják. Elemzők arra számítanak, hogy Magyarországon tovább mélyült a gazdasági visszaesés és a bruttó hazai termék éves szinten 1,6 százalékkal esett vissza október-decemberben a július-szeptemberi 1,3 százalékos csökkenést követően. A régiós kereskedés hangulatát mindazonáltal az euróövezeti, német és francia GDP-adatok is meghatározhatják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!