Gyengült a forint, ugrottak a hozamok

A nemzetközi pesszimista hangulat átragad a magyar fizetőeszközre is, ugyanis szerdán érzékelhető forgalom nélkül gyengült a forint.
NAPI, 2013. június 5. szerda, 16:35

Reggel még jól indulta nap az eurót 293,6 forinton jegyezték, ám gyorsan 295,6 forintig szalad el a közös fizetőeszköz. Nem volt érdemi forgalom ekkora piacon az árfolyamot piaci vélemények szerint egyetlen nagyobb vevő mozgathatta meg. A trendcsatorna felső  széléről  -  295,6 forintos szintről - délben még visszakorrigált az euró, ám a délután kereskedésben újra gyengült megcélozva a 296 forintot. A délutáni gyengülésben már a gyenge amerikai foglakoztatási és termelékenységi adat is közrejátszott vagyis a romló nemzetközi hangulatban gyengült a forint, miután idehaza érdemi piacbefolyásoló hír nem került napvilágra.

A dollár hasonló pályát járt be: zöldhasú a reggeli 224,4 forintról, délutánra 226,4 forintig emelkedett, míg svájci frankért a reggeli 237 forinttal szemben kora este 239,7 forintot kellett adni.

Az államadósság kezelő referenciahozamai - főleg a hosszú oldalon megugrottak: az 5 és 10 éves hozam 23-23 bázisponttal, a 15 éves 2028/A hozama pedig 0,28 százalékkal emelkedett, miközben a rövid oldalon meg sem moccantak a hozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HuAn82, 2013.06.05 21:39

Igen, igen. Ha felszippantották a havi részleteket a bankok, újra csodásan megnyugszik a forint. :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

2gyerek, 2013.06.05 20:59

Ja,ja 12. körül kell befizetni a devizás hitel részleteit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html