Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel még jól indulta nap az eurót 293,6 forinton jegyezték, ám gyorsan 295,6 forintig szalad el a közös fizetőeszköz. Nem volt érdemi forgalom ekkora piacon az árfolyamot piaci vélemények szerint egyetlen nagyobb vevő mozgathatta meg. A trendcsatorna felső  széléről  -  295,6 forintos szintről - délben még visszakorrigált az euró, ám a délután kereskedésben újra gyengült megcélozva a 296 forintot. A délutáni gyengülésben már a gyenge amerikai foglakoztatási és termelékenységi adat is közrejátszott vagyis a romló nemzetközi hangulatban gyengült a forint, miután idehaza érdemi piacbefolyásoló hír nem került napvilágra.

A dollár hasonló pályát járt be: zöldhasú a reggeli 224,4 forintról, délutánra 226,4 forintig emelkedett, míg svájci frankért a reggeli 237 forinttal szemben kora este 239,7 forintot kellett adni.

Az államadósság kezelő referenciahozamai - főleg a hosszú oldalon megugrottak: az 5 és 10 éves hozam 23-23 bázisponttal, a 15 éves 2028/A hozama pedig 0,28 százalékkal emelkedett, miközben a rövid oldalon meg sem moccantak a hozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!