A dollár erősödése miatti kedveztőlen nemzetközi hangulat gyorsan éreztette magát a magyar tőzsdén is a hét első napján. A kezdeti minimális pluszok ugyanis gyorsan eltűntek, és szép lassan csordogált lefelé a tőzsde. Az euró feltámadása azonban segítette a nemzetközi börzéket, így a magyar piac is egy picit magára talált, így a BUX a 23 041 pontos napi minimuma után  0,8 százalékos mínusszal 23 147,84 ponton fejezte be a hétfői kereskedést.

A vezető részvények közül az éppen 10 milliárd forint alatti forgalmat produkáló OTP az indexxel megegyező mértékben 0,8 százalékkal 6200 forintra süllyedt. Napközben azonban 6156 forinton is járt a részvény, így egy picit ez is talpra állt a nap végére.

A Mol viszont 1,4 százalékkal 22 740 forintra esett, a részvény visszaesését az olajár is támogatta. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal 538 forintra gyengült, így az osztalékot felvevő tulajdonosok közül azok jártak jól, akik a szelvényvágás után gyorsan megszabadultak a részvényüktől.

A Richter viszont 36 500 forinton stagnált, előtérbe hozva a gyógysdzergyártók deffenzív jellegét. Az Egis ezzel szemben 1,8 százalékot esett vissza, aminek 19 650 forintos záró ár lett a következménye. A kisebbik gyógyszergyártó esetében az alacsonyabb likviditás ütehetett vissza a hét első napján. A 78 milliós forgalmát ugyanis a lengyel akvíziciót bejelentő E-Star is megelőzte a maga 173 millió forintos üzletkötési mennyiségével. Ez a részvény 12 300 forint 1,2 százalékos pluszban zárt.

Éves méylponton zárt viszont a KEG, a 75 forintos utolsó kötés több mint 5 százalékos esést jelentett.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!