Elemzők szerint, miután a befektetők döntéseit az elmúlt néhány hétben a világ vezető jegybankjainak várható lépései befolyásolták, mostantól kezdve az amerikai elnökválasztásra fokuszál mindenki. Hétfő éjszaka lesz a két elnökjelölt első televíziós vitájára.
Tokióban a Nikkei225 mutató 1,25 százalékkal, 16 544,56 pontra gyengült. A tokiói tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő TOPIX index 1,02 százalék mínuszban zárt.

A térségben már szintén bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,97 százalékkal, a szöuli pedig 0,37 százalékkal gyengült, miközben az ausztrál börze indexe stagnált a pénteki záróértékhez képest.

A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 1 százalékos, a vezető sanghaji tőzsdemutató pedig 0,9 százalékos mínuszban volt hétfőn.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 40 cent (0,86 százalék) emelkedéssel 46,88 dolláron állt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!