A kereskedés erősödéssel indult szerdán, hajnalban 267,60 forintba került az euró, majd 266,70-es szintig gyengült a közös valuta. A forint euróhoz viszonyított árfolyama az euró/dollár árfolyam mozgását követte.

Részben megnyugvást okozott a piacokon a görögországi bizalmi szavazás.

Kedden bizalmat szavazott a görög parlament a kormánynak, így a kabinet meghozhatja azt a rendkívül kemény megszorító intézkedéscsomagot, amely előfeltétele annak, hogy megkapja az országot sújtó mély gazdasági válság leküzdéséhez szükséges külföldi hitelcsomag 12 milliárd eurós újabb részletét.

A kereskedők szerint azonban a bizonytalanság nem múlt el, hiszen nem biztos, hogy azok a képviselők, akik kedden bizalmat szavaztak a kormánynak, a megszorító intézkedésekre is igent mondanak.

A szavazás eredménye azonban szerdán enyhe pozitív hangulatot eredményezett, ez azonban rendkívül törékeny a kereskedők szerint.

Piac befolyásoló lehet csütörtökre az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő-ülése és az azt követő sajtótájékoztatón elhangzó nyilatkozatok.

A dollár szerdán délelőtt 185,60 forint, 1,4395 dolláros euró árfolyam mellett, ez megegyezik a kedd délutáni szinttel, akkor az euró 1,4379 dollár volt.

A svájci frank árfolyama 220,60 forint volt a kedd délutáni 220,10 forintos árfolyammal szemben. Száz japán jent 231,50 forinton jegyeztek 231,60 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!