A forint árfolyama estére az euróval szemben kissé erősebben, a dollárral és a svájci frankkal szemben gyengébben állt a reggeli szintnél.

Az árfolyamok alakulásának fő mozgatóereje a dollár volt szerdán. Az amerikai elnökválasztás piaci várakozásokra rácáfoló eredményére reagálva a dollár nagyot veszített árfolyamából a főbb devizákkal szemben szerdára virradóra. Később azonban visszanyerte, sőt túl is teljesítette veszteségét.

Az eurót például kedden este még 1,1020 dolláron jegyezték, majd árfolyama szerdán a kora reggeli órákban 1,1300 dollár fölé is elment. A dollár erről a szintről aztán 1,1000 euró alatti jegyzésekre korrigált. Este hét órakor az euró jegyzése 1,0938 dolláron állt.

Ezt a szélsőséges árfolyammozgást tükrözve eleinte a forint is árfolyamnyereségre tett szert a dollárral szemben, szerda estére azonban már veszteségbe csúszott. Kedden este a dollárt még 276,71 forinton jegyezték, szerdán reggel pedig már jóval lejjebb, 272,31 forinton. Erről a szintről aztán estére a jegyzés 279,37-re kúszott fel. A legmagasabb jegyzés, azaz a leggyengébb forintárfolyam szerdán 280,08 forintos dollár volt.

Az eurót szerdán reggel 307,14 forinton jegyezték, a forinttal szemben, erősebben a kedd esti 305,02-es jegyzésnél. Szerda estére azonban az euró jegyzése 305,81 forintra csökkent.

Széles ingadozáson ment át szerdán a svájci frank árfolyama is, jegyzése 282 és 285 forint között alakult. Reggel 284,28 forinton, este hétkor pedig 284,51 forinton állt az árfolyama, szemben a kedd esti 283,45 forinttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!