A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,43 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 22 553,44 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 3,7 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama - a stagnáló OTP kivételével - csökkent az előző napi záráshoz képest.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője szerint az alacsony forgalom melletti minimális árfolyamváltozásra nincs érdemi magyarázat, legfeljebb a befektetők hiányát lehetne felhozni. "Az európai tőzsdék is hasonlóan teljesítettek kedden, hol kicsi pluszban, hol pedig enyhe mínuszban tartózkodtak, így a zárás irányát a véletlen határozza majd meg" - fogalmazott az üzletkötő. Nem volt olyan hír, amelyre a befektetők vásárlással vagy eladással reagáltak volna - tette hozzá.

A Mol 90 forinttal, 0,61 százalékkal 14 635 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott 5750 forintot ért, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,49 százalékkal 409 forintra esett, forgalma 471,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,22 százalékkal 4490 forintra gyengült, a részvények forgalma 524,9 millió forintot ért el.

A BUMIX 1681,53 ponton zárt kedden, ez 1,49 pontos, 0,09 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!