Hiába a vártnál jobb európai és tengerentúli gazdasági adatok és a sikeres olasz állampapír aukció, a befektetői hangulatot a bizonytalankodó borúlátás jellemezte világszerte, ami a dollár erősödésén is tetten érhető volt. A kockázatkerülés erősödésével alulteljesítőnek bizonyult a magyar részvénypiac, annak ellenére, hogy az ÁKK délelőtti kötvényaukcióján szépen elvitték az állampapírokat.

A vezető papírok közül a Mol vezette az esést, az olajpapír 2,8 százalékkal 16 320 forintra rontott, amiben talán szerepet játszhatott az is, hogy a Nomura 20 000 forintról 17 500 forintra vágta vissza a részvényre vonatkozó célárát. Az ősztől - hivatalosan az új telekomadótól függetlenül - lépcsőzetes áremelést bejelentő Magyar Telekom jegyzése 2,5 százalékkal került lejjebb, ami a napi minimumnak megfelelő 431 forinton búcsúztatta a kereskedést. Kéz a kézben 1,22 százalékkal gyengült az OTP és a Richter. A bankpapír esetében ez 3408, míg a gyógyszerrészvénynél 36 550 forintos záróértéket jelentett. Utóbbi szektortársa, az Egis az elmúlt napok stabil emelkedése után ezúttal 0,9 százalékkal 15 150 forintra korrigált.

Az érdemi forgalmat felmutató kisebbek közül a délelőtt még emelkedéssel próbálkozó E-Star délutánra igencsak elgyengült, a papír újabb 9,7 százalékot esve 702 forintos napi minimumán zárt, amely újabb historikus mélypontot jelent, egyúttal azt is, hogy tavaly beállított történelmi csúcsához képest már csaknem 95 százalékos mínuszban jár a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!