Visszavonta egyik gyógyszerének törzskönyvezési kérelmét a Richter

Visszavonta Efgratin márkanevű bioszimiláris pegfilgrastim készítményének törzskönyvezési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökségtől a Richter - jelentette be a gyógyszercég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A hír nem hatott a Richter papírok árfolyamára.
Szepesi Anita, 2019. február 1. péntek, 16:28
Fotó: Marketing

A közlemény szerint azért döntöttek a törzskönyvezési kérelem visszavonásáról, mert a Richter nem tudta az előírt határidőre eloszlatni a Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CMPH)  kétségeit.

A Richter ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy egy későbbi időpontban jelenlegi vagy egyéb indikációban újabb törzskönyvezési kérelemmel éljen - olvasható a közleményben.

A pegfilgrastim olyan készítmény, amelyet daganatos betegeknek adnak a kemoterápiás kezelés egyes mellékhatásainak csökkentése érdekében.

A bioszimiláris gyógyszer olyan biológiai készítmény, amely rendkívül hasonló egy már forgalomba hozott biotechnológiai gyógyszerhez, amelytől sem minőségében, sem biztonságosságában, sem hatékonyságában nem tér el számottevően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK