Az amerikai tőzsdefelügyeletnek eljuttatott beszámoló szerint a befektetési alap egyenként 1,8-1,9 milliárd dollárért vásárolt részesedést a Merck, a Bristol Myers Squibb és az AbbVie gyógyszergyártókban. A Berkshire ezen felül 136 millió dollárnyi Pfizer-részvényt is beszerzett - írta az MTI

Buffett, aki a világ öt leggazdagabb emberének egyike, még azelőtt szerzett részesedést a gyógyszergyártókban, hogy a Pfizer és a BioNTech, illetve a Moderna a vakcina sikeres teszteléseiről jelentett.

Az amerikai milliárdos korábban jelezte: ha úgy döntene, hogy beszállna a gyógyszergyártó ágazatba, azt csak úgy tenné meg, hogy egyszerre több cégben vásárolna részesedést és nem úgy, hogy egy ágazati vállalat nagyobb szeletét szerezné meg.

A befektetési alap a harmadik negyedévben folytatta banki részesedéseinek a csökkentését. Így például csaknem a felére mérsékelte tulajdonhányadát a Wells Fargóban, és megszabadult csaknem teljes JPMorgan Chase részvénycsomagjától, 96 százalékát adta el. Kivétel a Bank of America(BofA) volt, amelyben a részesedését 3 százalékról 12 százalékra növelte.

A Berkshire Hathaway saját részvényeit is vásárolja: az idei első kilenc hónapban 15,7 milliárd dollárnyi saját részvényt vásárolt vissza. A befektetési alap részvényportfóliójának az értéke 245,3 milliárd dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!