BUX
37350

Gyógyszerre szorulnak az optimisták

Az eddig megjelent gyorsjelentések közül a gyógyszercégek okoztak kellemes meglepetést, a Mol a várakozáosknál rosszabb lett. Összefoglaló.

Napi Gazdaság Online, 2010. február 16. kedd, 13:08

RichterA Richter a várakozásoknál sokkal jobb negyedéves számokat közölt a magyar jelentési szezon nyitányaként.

Minden várakozáson túltett a Richter.A menedzsment tájékoztatóján azonban Bogsch Erik vezérigazgató szokásához híven igyekezett lehűteni a kedélyeket a cég idei teljesítményével kapcsolatban.

Kisebb lesz a 2010-es Richter-profit - Bogsch ErikEgis

Az elemzői várakozásoknál 30 százalékkal magasabb, négymilliárd forintot meghaladó nyereséget ért el az Egis. A gyógyszergyár főleg belföldön és a kelet-európai exportban volt sikeres.

Meglepően jó Egis-negyedévMolA vártnál gyengébb, 25,8 milliárdos üzemi nyereségről és majd 5 milliárdos nettó veszteségről jelentett a Mol.Vártnál gyengébb lett a MolZwack

Csaknem 15 százalékkal esett vissza a Zwack Unicum Nyrt. háromnegyed éves nettó forgalma - derült ki az üzleti évét március végén záró italgyártó beszámolójából.

Kevesebb ital fogyott a ZwacknálDanubius

Nem alakult jól a tavalyi év a Danubius számára, a szállodalánc milliárdos veszteséget termelt. Az utolsó negyedévben már a fő tulajdonos sem vette a részvényeket.

Már a nagytulajdonos sem veszi a Danubiust

Graphisoft Park

A tervek szerinti eredménnyel zárt a tavalyi évet a Graphisoft Park, a cég idén a viszonylag alacsony kihasználtság miatt csak szerény nyereséget vár.Szerény nyereséget vár a Graphisoft Park