Gyomorszorító zuhanás

A tengerentúli tőzsdék a pénteki nyitást követően tovább ereszkedtek a pirosba azt követően, hogy már két napja folyamatos esést regisztráltak.
NAPI Online, 2007. november 9. péntek, 15:58
Fotó:

A Dow Jones indexe és az az S&P 500-as a nyitást követő első fél órában már több mint 1 százalékot, míg a Nasdaq indexe 2 százalékot esett.

Az Egyesült Államok második legnagyobb chipgyártója, a Qualcomm bejelentése szerint a jövő évi eredmények minden bizonnyal alulmúlják majd a korábbi elvárásokat. A második legnagyobb amerikai bank, a Wachovia csak tovább fokozta a már amúgy is feszült pénzpiaci hangulatot azzal, hogy bejelentette, 600 millió dollárt tett félre az esetleges hitelveszteségeinek fedezésére. Mindkét vállalat részvényei meredek zuhanásba kezdtek a kereskedés elején, a Qualcomm több mint 6 százalékot, míg a Wachovia "mindössze" 4 százalékot esett az első fél órában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK