Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az árfolyamkockázattól tartva a közgyűlés már korábban - múlt csütörtökön - egyhangúlag úgy döntött, hogy a részvénycsomag 2000 forintos minimum áron is értékesíthető. Ezzel szemben a keddi aukción 2150 forintért talált gazdára a csomag. Az aukció révén 150 millió forinttal több bevételhez jutott a helyhatóság, mint amennyit az elmúlt héten a közgyűlés alsó határként megszabott - mondta a polgármester. (A polgármester elmondása szerint eredetileg nem egyben, hanem részletekben szerette volna értékesíteni a Rába-részvényeket) Horkai a Napi Online-nak nyilatkozva kifejtette, bár a város továbbra is szívén viseli egyik legnagyobb vállalatának sorsát, ugyanakkor örülnek, hogy sikerül túladni a részvénycsomagon. Egyrészt mert egy önkormányzat ezt rendkívül nehezen tudja kezelni, és értékesítése - történjék bármely formában - fölveti a korrupció gyanúját, ráadásul a városháza birtokában lévő tőzsdei elemzések szerint az eladási ár jóval felülmúlja a részvények valós értékét - vélekedett a polgármester. A több mint kétmilliárd forintos bevételt a pártokkal való egyeztetést követően kizárólag fejlesztésre, elsősorban új hulladéklerakó építésére és az utak rendbetételére kívánja fordítani a város. A Napi Online kérdésére, miszerint a 2150 forintos eladási ár jóval alacsonyabb, mint a 2500-2600 forintos tőzsdei kurzus, a polgármester úgy reagált, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!