Van hová emelkednie a BUX-nak, hiszen a BÉT irányadó indexe szerdán 7,3 százalékos mínuszban, 16 164,6 ponton zárt, zuhanása pedig az egyik legnagyobb volt a hazai kereskedés történetében. Ehhez mérten a csütörtök reggeli emelkedés elenyészőnek tűnik, ám a távol-keleti tőzsdék pozitív hangulatú zárását követően akár egész napra szóló pozitív hangulatot is jelölhet.

A blue chipek csütörtök reggel mind a zöld tartományban forogtak, a tegnapi kereskedés során felfüggesztett OTP 5,5 százalékos, a 10 percre szintén kispadra küldött Mol előnye a szerdai záróárához képest azonban mindössze 0,4 százalék volt.

A Magyar Telekom 1,5 százalékos pluszban 732 forinton forgott. A Richter részvényei, amelyek a tegnapi eladási lázat is mérsékelt veszteséggel élték túl csütörtök reggel újabb 1,6 százalékos emelkedést tudnak maguk mögött, az árfolyamuk 32 500 forint.

A BUX negyed órával a nyitást követően némiképp visszavett az emelkedés üteméből, előnye már mindössze 1,9 százalékos volt, ám továbbra sem mutatta a kifulladás jeleit. A mutató 16 480,8 pontnál állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!