Gyors lendületvesztés Európában

Az irányadó európai tőzsdeindexek tétován állnak a nullpontnál.
NAPI Online, 2008. március 19. szerda, 10:25
Fotó:

A Footsie 0,6, a CAC 40 pedig szabad szemmel nem látható mértékben a negatív tartományba mozdult el tegnapi vágtája után, egyedül a DAX-nak sikerült továbbra is a zöldben tartania magát. A nyitás után egy darabig úgy tűnt, hogy az európai börzék számára sem tűnik elégtelennek a Fed 75 bázispontos irányadó kamatcsökkentése, ám reggel 10 órára a tendencia megfodult, és egy hátraarcot követően délnek indultak az irányadó indexek.

A befektetők a pénzpiaci szektorba tegnap belepumpált pénzüket ma a nyersanyag-piacok mozgásától függő bánya- és energiaipari társaságokba csoportosítják át Londonban. A HBOS közel 14 százalékot bukott reggel óta, de az RBS-t és a Barclays-t is ütik a befektetők.

Frankfurtban a gyógyszeripari szektorba vásárolták be magukat az invesztorok, meglehet, arra apellálva, hogy a változékony tőzsdei hangulat miatt aggódó brókerek és még inkább azok nyugtatásra szoruló ügyfelei jelentősen megnővelhetik a szektor forgalmát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK