Gyors lépésekre készül a Raiffeisen csoport

Egy hónapon beül tőkeemelést hajthat végre a Raiffeisen Bank International (RBI) - értesült a Bloomberg. Mindössze néhány nap telt el azóta, hogy a bank vezérigazgatója 2,25 milliárd eurós tőkeemelést helyezett kilátásba.
portfolio.hu, 2014. január 14. kedd, 19:05
Fotó: Napi.hu

Néhány perccel a bécsi tőzsde zárása előtti percekben érkezett a hír a Bloombergtől, amely szerint akár egy hónapon belül tőkeemelést hathatnak végre a Raiffeisennél. A Raiffeisen Bank International múlt szerdán jelentette be, hogy felülvizsgálják a tőke megerősítésére vonatkozó lehetőségeket. A részvénykibocsátás keretében történő tőkeemelést és más megoldásokat egyébként már évek óta lebegteti a társaság. A bankcsoport célja, hogy visszafizesse az osztrák államtól kapott 2,5 milliárd eurós állami részvételi tőkét (participation capital), mégpedig a közeljövőben.

A tőkehelyzet megerősítésével a bank felkészül a Bázel III. szabályok fokozatos bevezetésére is. A Raiffeisen megerősítette egyúttal azokat a piaci várakozásokat, amelyek szerint várhatóan 2,0-2,25 milliárd eurós tőkeemelésre fognak sort keríteni. Bármilyen tranzakció időzítését, méretét és piaci kondícióit a társaság menedzsmentje és felügyelőbizottsága hagyhatja jóvá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.14 20:02

1 éve írtam ! Tőkeemelést ! OK !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html